Skip to main content

Frietsnijder Test 2024

 

 

De beste frietsnijder voor ieders budget

 

frietsnijder

Hendi Fritessnijder Professional

High End

frietpers

Sfære RVS Frietsnijder

Mid Range

patatsnijder

Zyliss Fritessnijder

Budget

 

beste frietsnijder

Meestal is de keuze aan frietsnijders zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Op deze pagina vind je de beste frietsnijders

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor frietsnijders

✅ Betrouwbare partners

De beste frietsnijders vind je hier

Als jij wekelijks frietjes maakt en genoeg hebt van diepvriesfrieten is dit een argument of een frietsnijder in huis te halen. Aardappelen schillen en snijden neemt tijd in beslag en met een patatsnijder is dat vanaf nu verleden tijd!

Je kan zowel aardappel met of zonder schil snijden in een frietpers. Je legt de aardappel boven het snijrooster, drukt de hefboom naar beneden en de frietsnijder snijdt de patat in het juiste formaat. Meestal heb je verschillende opzetstukken om de breedte van je frietjes te bepalen.

Als jij nog geen patatsnijder in huis hebt hebben we goed nieuws! Op deze pagina kan je de beste frietsnijders terugvinden die het assortiment te bieden heeft. Je kan zowel de beste frietpers voor ieders budget terugvinden maar ook een TOP 10 met onze keuze waar je zeker niet mis mee kan slaan.

Voor onze beoordeling hebben we een consumentenonderzoek gedaan voor de betreffende frietsnijders. De resultaten zijn een combinatie van prijs / prestatie, gebruikersbeoordeling en specificaties. Hieronder al vast de beste frietsnijders momenteel in het assortiment.

Tegenwoorden zijn er verschillende type frietpersen te verkrijgen. Zo heb je handfrietsnijders deze zijn goedkoper en meestal kan je de snijmessen niet vervangen. Een verstandige keuze is om voor een tafelmodel te gaan volledig in roestvrijstaal.

TIP: Kies een duurzame frietsnijder waarvan de snijmessen vervangbaar zijn. Op deze manier kan je jaren gebruik maken van je frietsnijder. Als de messen bot zijn kan je ze eenvoudig vervangen.

Frietsnijder TOP 10

Model Review
1 Westmark Sturdy Frietsnijder Westmark Sturdy Frietsnijder

92.83%

“Fijn handig apparaatje, scherp, blijft goed stevig op aanrecht geklemd.”

Lees ReviewPrijs
2 Zyliss Fritessnijder Zyliss Fritessnijder

91%

“Zeer goed en degelijk apparaat. Snijd erg snel de frieten.”

Lees ReviewPrijs
3 Hendi Fritessnijder Professional Hendi Fritessnijder Professional

90.83%

“Snijdt aardappelen zonder moeite tot frietjes. Iets duurder maar dan wel horeca kwaliteit.”

Lees ReviewPrijs
4 Ferodelli Frietsnijder

84.5%

“De frietsnijder is te klein en je kunt maar dunne friet snijden.”

Lees ReviewPrijs
5 EzHome Frietsnijder EzHome Frietsnijder

88.17%

“Handig in gebruik, goede prijs-kwaliteit, stevig, kortom nog nooit zo makkelijk frietjes gesneden!”

Lees ReviewPrijs
6 VajaTrends Frietsnijder

90.67%

“Solide snijder! Enorm snel frietjes snijden met een degelijk gereedschap.”

Lees ReviewPrijs
7 GEFU fritessnijder GEFU fritessnijder

58.5%

“Deze fritessnijder heeft niet de kwaliteit die je zou verwachten.”

Lees ReviewPrijs
8 Leifheit 3206 Frietsnijder Leifheit 3206

90.33%

“Deze frietsnijder voldoet aan de verwachtingen. Ideaal voor kleine en middelgrote stukken.”

Lees ReviewPrijs
9 Sfære RVS Frietsnijder Sfære RVS Frietsnijder

91.5%

“Deze RVS Frietsnijder is een leuke toevoeging voor in de keuken!”

Lees ReviewPrijs
10 Moha Friet- en groentesnijder Croco Moha Croco

87%

“Een handige frietsnijder met lekkere scherpe messen!”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een frietpers?

 

Waarom een frietsnijder kopen?

De voornamelijkste reden voor de aanschaf van een patatsnijder is voor professioneel gebruik in de horeca of voor uitbaters van een frituur. Dankzij een degelijke frietsnijder snijd je de mooiste en lekkerste frietjes!

Om deze reden mag een frietpers niet ontbreken in jouw arsenaal als je dagelijkst frietjes serveert aan klanten. Een goede frietsnijder gaat jarenlang mee, staat stevig op het aanrecht en snijdt de aardappel zoals een mes door boter. Verder zijn de frietjes altijd dezelfde grootte. Je hebt verschillende formaten zo heb je handfrietsnijders, tafelsnijders en staande frietsnijders.

Een degelijke frietsnijder zorgt niet alleen voor frietjes, het spaart je veel tijd uit. Als je in een professionele omgeving werkt is het verstandig om vanaf nu een patatsnijder in huis te halen!

Voordelen van een frietsnijder

✅ De mooiste frietjes

✅ Spaart veel tijd uit

✅ Bepaal zelf de breedte van je friet

✅ Makkelijk schoon te maken

✅ Altijd dezelfde afmetingen

✅ Je kan er ook groeten mee snijden

✅ Aardappelen snijden met of zonder schil

Nadelen frietsnijden

Het is vlijmscherp dus opgepast. Je kan jezelf er aan snijden als je te snel of onvoorzichtig werkt. Verder kost een degelijke frietsnijder al snel 100 euro. Als je in een professionele omgeving werk zoals een frituur geld de regel, hoe duurder hoe beter. Een nadeel is dat niet alle frietsnijders stevig op het aanrecht staan. Zorg dat ze zuignappen hebben of dat je ze vast kan monteren met schroeven.

TIP: Kies een patatsnijder met verschillende opzettenstukken. Dit is extra praktisch want je patat in verschillende breedtes snijden als er meer dan 1 snijrooster bijzit.
frieten snijden

 

frietpers vergelijken

Hoe werkt een patatsnijder?

Een frietsnijder, frietpers of patatsnijder is een keukenapparaat om aardappelen tot frietjes te snijden. Het gebruik van een frietpers vereenvoudigt het proces. Het gebruik van een frietsnijder is niet alleen sneller het resulteert in frietjes die altijd dezelfde breedte zijn.

Een frietsnijder of frietpers werkt door de aardappel op het snijrooster te leggen waarna je door middel van een hefboom of stempel de aardappel door een scherp raster perst. De rasper wordt ook wel het snijraam of snijrooster genoemd. Hieruit ontstaan de frieten. De hefboom duw je meestal naar beneden maar soms zijn er variaties zoals een rondzwaaiende zwengel.

Dan heb je ook de stempel, deze kan vlak zijn maar ook uitstulpingen bevatten die in hun rooster passen, waardoor de frietjes volledig door het snijrooster worden gedrukt. Bij vlakke stempels blijft de patat vaak in het snijrooster hangen en moet je ze met de hand eruit trekken.

In sommige gevallen kan je zelfs groenten zoals wortelen of komkommer in langwerpige stukken snijden. Sommige frietsnijders hebben verschillende opzetstukken waardoor je verschillende breedtes hebt waar de patat in gesneden kan worden. Een dikke friet, middelmatige of dunne friet is mogelijk als je verschillende snijroosters er bij hebt.

Voor de horeca bestaan er ook staande modellen deze wegen veel zwaarder zijn volledig in RVS of inox en ze worden meestal elektrische aangedreven. Ze hebben een veel grote capaciteit van 3 ton frietjes per uur. Dit is een optie als je diepvriesfrieten zelf maakt en verkoopt. De modellen die we bespreken op onze website zijn voor thuisgebruik dus de gewone consument.

Airfryertest

 

Frietsnijder Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Niet elke frietsnijder is dezelfde. Zo zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een frietpers. In deze koopgids een overzicht met aankoopcriteria waar je zeker rekening mee moet houden. Als je op punt staat om een frietsnijder te kopen let dan zeker op de volgende eigenschappen.

  • Prijs
  • Opzetstukken
  • Hefboom
  • Formaat
  • Vaatwasserbestendig
  • Stabiliteit
  • Materiaal

Prijs

Als je een goedkope frietpers voor bij je thuis zoekt zonder verschillende breedtes en opzet stukken heb je met een budget frietsnijder van 20 euro voldoende. Als je echter veel gebruik wilt maken van een frietsnijder en daar ook nog andere toepassingen bij wilt zoals stabiliteit, RVS materiaal of verschillende inzetstukken weet dat je dan al gauw 100 euro moet neertellen voor een degelijk model. Als je echt het beste van het beste wilt voor professioneel gebruik kan je al gauw boven de 400 euro uitkomen. Deze modellen zijn zwaarder en voor veelvuldig gebruik.

Opzetstukken

Goedkopere frietpersen hebben meestal geen of een bewerkt aanbod een opzetstukken. In sommige gevallen kan je ze ook niet vervangen. Ga na of de frietsnijder die jij wilt aanschaffen verschillende opzetstukken heeft en of je ze kan vervangen. Een opzetstuk of snijrooster bepaald de breedte van je frietjes.

Zo heb je er verschillende breedtes van 5 mm voor de kleinste frietjes ook wel steppegras genoemd. Maar je hebt er ook van 8 tot 9 mm dit is de standaard breedte voor frietjes in Nederland en België. Dikke friet begint vanaf 12 mm. Als je van dikke vettige frieten houdt zorgt dan zeker dat je patatpers een opzetstuk met deze afmetingen heeft.

Hefboom

Bijna alle frietsnijders die we hier bespreken maken gebruik van een hefboom. Je druk het naar onder en je patat wordt door de snijdroosters geperst waaruit mooie frietjes in dezelfde grootte komen.

 

beste frietpers

Formaat

Als je grote aardappelen wilt snijden moet je een frietpers kopen van groter formaat een kleine handfrietsnijder is dus te klein met andere woorden ga voor een tafelmodel die kan snijden tot 15 mm.

Stabiliteit

Een goede frietsnijder moet stevig op het aanrecht staan dit kan door zuignappen, doordat het apparaat voldoende weegt of in sommige gevallen meestal de dure professionele frietsnijders kan je met een schroef monteren op je tafel.

Materiaal

Een duurzame frietsnijder is meestal van roestvrijstaal. Goedkopere modellen zijn van kunststof voornamelijk de handfrietsnijders zijn meestal van kunststof.

TIP: Ga voor een duurder tafelmodel van RVS. Deze zijn veel steviger en gaan langer mee dan zijn kunststof tegenhangers. Een degelijke frietsnijder staat stevig op het aanrecht door middelen van zuignappen of montage met schroeven.

Meest gestelde vragen over frietsnijders (FAQ)

Meestal kan je de snijroosters en verwisselbare onderdelen wassen in de vaatwasser maar dit is niet altijd het geval. Lees goed de gebruikershandleiding om na te gaan of je ze kan wassen in de vaatwasser. Let op met goedkopere handfrietsnijders deze zijn van kunststof en kan je meestal niet wassen in de vaatwasmachine.

Het grootste voordeel is dat de frietjes altijd dezelfde breedte hebben als je ze snijdt met een frietsnijder. Verder spaart het je veel tijd uit. Meestal kan je ook wortelen en andere soorten groenten snijden in een patatsnijder.

Er zijn handmatige frietsnijders, dus die je gewoon in je handen kan gebruiken. Meestal zijn ze goedkoop, van kunststof en niet geschikt voor de vaatwasser. Dan heb je ook tafelmodel frietsnijders. Deze zet je op het aanrecht of tafel. Ze zijn steviger en meestal van RVS. Meestal zijn de snijroosters vervangbaar, in verschillende formaten en geschikt voor de vaatwasser. Tot slot heb je professionele staande elektrische frietpersen. Deze kosten veel duurder en zijn voor industrieel gebruik.

Het eenvoudigste en goedkoopste alternatief is met een aardappelmesje. Dus je snijdt de frietjes met de hand. Een goede frietsnijder spaart veel tijd uit.