Skip to main content

Pizzaoven Test 2024

 

 

De beste pizzaovens voor ieders budget

 

beste pizzaoven

MaxxGarden Pizzaoven

High End

 

beste pizzaoven

Optima Napoli

Mid Range

 

budget pizzaoven

Bestron APZ400

Budget

 

 

beste pizzaoven

Meestal is de keuze aan pizzaovens zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor pizzaovens

✅ Betrouwbare partners

De beste pizza oven vind je hier

Heb jij zin in een heerlijke pizza lekker krokant vol met bolognesesaus, kruiden en gesmolten kaas? Lees dan zeker verder! Op deze pagina bespreken we alles over pizzaovens en geven we een antwoord waarom pizza’s beter van smaak zijn in een pizza oven vergeleken met een gewone keukenoven. Pizza ovens zijn er in verschillende soorten en formaten zo zijn er de pizzasteenovens, deze zijn de bekendste pizzaovens die je kent van een authentieke Italiaanse pizzeria.

Tegenwoordig worden de steenovens vervangen door geavanceerde elektrische pizzaovens. Denk bijvoorbeeld aan de pizzaovens van Pizza Hut, waar de pizza op een rol in de oven gaat en tegen hoge temperaturen wordt gebakken en daardoor is de pizza in slechts 100 seconden klaar. En juist dit is de reden dat men kiest voor een pizzaoven in plaats van een traditionele oven.

Als jij een echte pizza liefhebber bent is het nu de tijd om vaarwel te zeggen tegen pizza bakken in je keukenoven. Kies een elektrische pizzaoven voor thuisgebruik en je pizza wordt gebakken op temperaturen tot 400 graden. Je pizza zal er krokanter uitkomen en ook zal de pizza veel sneller gebakken zijn. Extra leuk is dat deze elektrische pizzaovens helemaal niet duur zijn en je vindt al degelijke pizzaovens voor ronde de 69 euro.

De prijzen variëren wel zo zijn er al pizzaovens beschikbaar vanaf 30 euro, maar de prijzen lopen snel op tot een paar duizend euro voor de professionele pizzaovens voor commercieel gebruik. Uiteraard bespreken we op deze pagina de pizzaovens voor de gewone consument. Toch zullen we op het einde van deze pagina ook een paar professionele pizzaovens in de kijker zetten zodat je toch een beeld hebt wat deze modellen anders maakt.

TOP 10 Pizzaovens [Meest Populair]

Model Review
1 MaxxGarden 21003 Pizza oven MaxxGarden 21003 Pizza oven

80.67%

“Stevige pizzaoven voor pizza’s te maken en zelfs voor gourmet!”

Lees ReviewPrijs
2 Emerio PO-115984 Emerio PO-115984

94.83%

“Geniet samen met vrienden of familie van je eigen gemaakte pizza!”

Lees ReviewPrijs
3 G3 Ferrari Delizia Rosso G3 Ferrari G1000602

96.17%

“Deze pizzaoven is snel voor kleine pizza’s. Gemakkelijk te gebruiken en dat voor een scherpe prijs!”

Lees ReviewPrijs
4 Domo DO9177PZ Domo DO9177PZ

96.17%

“Heel praktische multifunctionele machine die garandeert top resultaten levert!”

Lees ReviewPrijs
5 Tristar PZ-9156 Tristar PZ-9156

93.5%

“Het apparaat heeft een mooie uitstraling. Het zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel!”

Lees ReviewPrijs
6 Bestron APZ400 Bestron APZ400

92.83%

“Deze pizzaoven is erg praktisch en zeker bij de dunnere pizza’s.”

Lees ReviewPrijs
7 Princess 115001 Princess 115001

96.33%

“Je kunt er veel meer mee dan alleen pizza maken. Een echte alleskunner, bakken en braden!”

Lees ReviewPrijs
8 Optima Napoli Optima Napoli

89.5%

“De pizzaoven is een prima product, werkt snel en geeft goede resultaten weer!”

Lees ReviewPrijs
9 Itimat I-11T Itimat I-11T

93.67%

“Mooi groot apparaat, het werkt zoals het moet doen!”

Lees ReviewPrijs
10 Trebs 99910 Trebs 99910

88.33%

“Een leuke pizzaoven waar de verwachtingen beter kan op bepaalde vlakken.”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een Pizzamaker?

 

Waarom een Pizzaoven kopen?

Als jij een perfect gebakken pizza wilt lekker krokant en vol smaak dan kan dit een argument zijn om een pizzaoven aan te schaffen.

Dankzij de hoge temperaturen die je niet kan bereiken in een traditionele oven maak je met een pizza oven de lekkerste pizza’s. Verder zijn de pizzaovens voordelig in prijs en kan je in no time pizza’s beginnen bakken. Je pizza zal in slechts 10 minuten klaar zijn afhankelijk van het model. Doordat de elektrische pizzaovens voor thuisgebruik klein van formaat zijn wordt de temperatuur geconcentreerd op de pizza en zal er weinig warmte verlies ontstaan. Hierdoor zal je pizza zeer snel gebakken worden. In principe verbruikt een pizzaoven hierdoor ook minder dan een gewone oven.

Verder wordt de pizza gebakken langs alle kanten doordat de vormgeving van een pizzaoven voor thuisgebruik meestal gebogen om de pizza gaat. Hierdoor kan de pizza goed doorbakken worden aan elke kant. Dankzij een elektrische pizzaoven kan jij vanaf nu thuis genieten van overheerlijke pizza’s zoals je ze kent van een goede pizzeria.

Voordelen van een pizzaoven

✅ Zeer snel warm

✅ Krokanter

✅ Temperaturen tot 400 °C

✅ Voordelig in prijs

✅ Pizza klaar in 10 minuten

✅ Energieverbruik

✅ Makkelijk te reinigen

✅ Ook geschikt voor pannenkoeken en omelet

✅ Eenvoudig in gebruik

✅ Perfect voor minipizza’s & diepvriespizza’s

✅ Veel goedkoper dan steenovens

✅ Veel lichter dan de duurdere steenovens

Domo DO9177PZ

 

zelf pizza maken

Hoe werkt een elektrische pizzaoven?

Een pizzaoven voor thuisgebruik werkt op elektriciteit en bakt de pizza’s door middel van warmte elementen. Meestal zit er een warmte element juist boven de pizza je kan deze vergelijken met een grill stand. Hierdoor wordt de pizza heel krokant. Door het compacte formaat en de overdekte deksel worden de temperaturen veel beter behouden en kunnen er zeer snel hoge temperaturen bereikt worden tot wel 400°C. Omdat ze veel lichter zijn de duurdere professionele pizza ovens kan je ze makkelijk meenemen en verplaatsen dit kan handig zijn als je in de zomer je pizza’s buiten wilt bakken.

De bakplaat is meestal gemaakt van terracotta of roestvrij staal. Als je naar een feestje gaat kan je de pizzaoven ook meenemen en zelfs voor campings kan een pizzaoven de ideale oplossing zijn om snel van krokante smeulende pizza’s te genieten.

Hoe moet je een pizzaoven gebruiken?

Steek eerst de stekker in en selecteer daarna da temperatuur afhankelijk van de pizza die je wilt maken. Sommige pizza’s worden beter gebakken op een hogere temperatuur. Lees de handleiding goed voordat je de eerste keer gebruik gaat maken van je elektrische pizzaoven. Zodra de pizzamaker de juiste temperatuur heeft bereikt plaats je de pizza in de pizzaoven en doe je het deksel dicht. Stel nu de timer in en zodra de tijd verstreken is zal er een signaal af gaan. Je pizza is nu volledig krokant gebakken en klaar om te consumeren. Zoals je ziet is een pizzaoven heel eenvoudig in gebruik

TIP: Let op de buitenkant kan heet worden en ook bij het verwijderen van je pizza altijd goed opletten. Gebruik ovenwanten indien nodig.

 

Pizzaoven Koopgids

 

Hou rekening met de volgende specificaties

Voordat je overgaat tot de aankoop van een pizzaoven is het van belang rekening te houden met de volgende specificaties.

  • Type
  • Capaciteit
  • Regelbare thermostaat
  • Timer
  • Accessoires
  • Prijs

Type

Er zijn 3 verschillende soorten pizzaovens zo heb je de traditionele steenoven waar pizza in worden gebakken. Deze worden meestal gebruik bij een echte Italiaans pizzeria. Ze worden meestal met hout of houtskolen gestookt. Tegenwoordig zijn er ook steenoven pizza’s met gasbranders die een gelijkaardig effect hebben. Deze traditionele steenovens zijn veel zwaarder, groter en duurder als de goedkopere elektrische pizzaovens voor thuisgebruik die we op deze pagina bespreken.

Capaciteit

De pizzaovens zijn er in alle vormen en maten? Je hebt er die 1 pizza tegelijk kunnen bakken maar er zijn ook modellen die 2, 4 en soms zelfs 10 pizza’s tegelijk kunnen bakken. De elektrische pizzaovens voor thuisgebruik zijn meestal voor 1 tot 6 personen. Als je op kot woont heb je genoeg aan een pizzaoven met 1 pizza. Als je echter een groot gezin hebt kies dan een pizzaoven waar je met 6 personen tegelijk van kan eten;

Regelbare thermostaat

Als je zelf de temperatuur wilt instellen zorg dan zeker dat de pizzaoven een regelbare thermostaat heeft. Niet elke pizza oven kan temperaturen tot 400 °C bereiken

Timer

Als de pizzaoven een timer heeft kan je vanaf nu zonder omkijken je pizza’s bakken. Steek ze in, stel de timer in en zodra de tijd verstreken is zal er een geluidsignaal af gaan.

 

pizza oven voor thuis

Accessoires

Meestal krijg je extra accessoires bij de aanschaf van een elektrische pizzaoven. Denk hierbij aan pizzaplankjes, extra bakplaten en pizzascheppen /spatels.

Prijs

Een goedkope pizzaoven kan je al vinden voor 30 euro. Als je echter een degelijk model in huis wilt halen betaal je al snel 100 tot 200 euro. De professionele pizzaovens kosten al gauw een paar duizend euro.

TIP: Gebruik een pizzaschep om je pizza eenvoudig te verwijderen.

Meest gestelde vragen over Pizzaoven [FAQ]

Doordat er hogere temperaturen bereikt worden in een pizzaoven zal de pizza veel krokanter en sneller klaar zijn. Een pizza heeft een betere smaak in een pizzaoven.

Ja, voor de meeste dieren kunnen dit fataal aflopen. Dit komt omdat in de antiaanbaklaag van onder  PTFE of andere benaming Teflon zit. Deze stof geeft bij sterke verhitting dampen af die al in kleine hoeveelheden giftig kunnen zijn. Vogels zijn daar heel gevoelig in en hebben meteen last van hun ademhaling. Dit geldt ook voor gourmetstellen en grillplaten. We raden het aan om uw huisdieren op een veiling afstand te houden. Achteraf na het eten, uw ruimte grondig te verluchten. Voor informatie over verluchting, klik hier.