Skip to main content

Airfryer gezonder of niet

airfryer gezond

Airfryer gezonder dan een traditionele friteuse?

Je kent het wel het is zomer en je wilt lekkere hapjes maken in de friteuse. Maar je geweten zegt “Neen frituren is ongezond en vettig” omdat je een strakke lijn wilt behouden. Je weet dat frietjes en hapjes niet zo gezond zijn voor je lijn en toch wil je hiervan kunnen genieten.Je vindt dit jammer omdat al je vrienden zonder zorgen al die hapjes binnen proppen, het kan hun immers niks schelen dat ze een paar kilo’s bijkomen. En nu sta je daar te watertanden omdat je met moeite neen zegt tegen deze lekkere hapjes. Toch is het tijd om op te houden hiermee, want wij kunnen je zeggen er bestaat een gezonde oplossing hiervoor, namelijk een Airfryer!

Waarom een airfryer?

Of een airfryer gezonder of niet is? Die vraag zul je jezelf nu vast stellen. En juist op die vraag gaan wij je een duidelijk antwoord geven!

We zullen alvast kortaf zijn: Ja een airfryer is een veel gezonder alternatief op traditioneel frituren.

Dit komt namelijk omdat een Airfryer in principe zonder vet of olie werkt, je kunt een airfryer eerder vergelijken met een hete lucht oven, maar dan speciaal gemaakt zodat deze een krokant effect op de hapjes bakt, zodat deze bijna net hetzelfde zijn als frituren met olie.

In principe doe je een heel klein beetje olie op je hapjes en frietjes, maar niet veel. Hiervoor bestaan zelfs speciale olie sprays. Nu zal je denken, ik ben nog altijd vettig aan het eten. Toch kunnen we je zeggen dat dit niet zo is!

Bij traditioneel frituren dompel je de gehele hapjes of frietjes in het frietvet. Je eet dus letterlijk vet. Met een airfryer kun je hetzelfde effect verkrijgen en je hapjes komen er tot 90% minder vettig uit. Dit grote voordeel alleen is gewoonweg al een reden om een airfryer aan te kopen. Verder is frituren op zich ook al ongezond omdat het eten in de frituur olie gebakken wordt en het is ook al aanbevolen dat het niet zo gezond is om eten te bereiden in kokend hete olie, omdat dit kanker verwekkend kan zijn.

Maar toch, kijk niet verder een airfryer is je antwoord om gezond te kunnen genieten van deze hapjes, toch vergeleken met een traditionele friteuse!


Airfryer niet alleen gezonder

Zoals je nu al weet is niet alleen de gezondheid een factor bij de overweging om een airfryer te kopen. Ook het feit dat je zowat alles kunt klaarmaken in een airfryer speelt een grote rol. Je kunt een lekkere chocolade cake bakken, pizza stukjes bakken, zo goed als alle hapjes gaan in een airfryer.

Verder speelt ook de veiligheid een zeer belangrijke rol als je aan het overwegen bent om een airfryer aan te schaffen. Aangezien er geen frituurvet in een airfryer zit, loop je dus ook zeer weinig kans om levensgevaarlijke brandwonden zoals met frituurvet het geval is op te lopen.

Tel daarbij ook nog eens het feit dat een airfryer zo goed als geen vettige nare luchtjes produceert, en het zou gewoonweg onverstandig zijn om niet onmiddellijk over te schakelen naar deze gezonde (en veilige) manier om je frietjes en hapjes klaar te maken. Zeker als je in de zomer graag frietjes maakt en je mooie lijn wilt behouden.

Welke Airfryers zijn er?

Deze vraag zullen wij tot in detail beantwoorden voor op onze Homepagina. Hier bespreken we de beste airfryers voor iedere prijsklasse, met een uitgebreide review en beoordeling, ook andere leuke weetjes en informatie die je jezelf nog afvraagt zal je op onze website vinden.

Indien je nog vragen hebt aarzel niet om een mailtje te sturen naar info@productarchives.net en wij zullen je verder assisteren om een geschikt product aan te bevelen.

Onze suggestie 500 Airfryer Recepten
 
Prijs
Domo DO513FR
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Princess 182050 XXLVoordelen airfryer tegenover traditionele friteuse

Dat een airfryer gezonder is heb je al gezien hierboven, toch is het feit dat hapjes maken met een airfryer gezonder is niet het enigste wat een reden kan zijn om een airfryer te kopen. Er zijn namelijk nog tal van andere voordelen die aan een airfryer verbonden zijn namelijk:

Voordelen:

  • Veel gezonder alternatief dan frituren met olie
  • Zeer snel bereid
  • Bijna zelfde krokante effect als frituren met olie
  • Veel minder calorieën
  • Veel veiliger, minder kans om jezelf te verbranden (frituurvet is levensgevaarlijk)
  • Geen vettige luchtjes
  • Zeer eenvoudig proper te maken
  • Komen in verschillende maten en merken
  • Je kunt ook bakken in een airfryer bijvoorbeeld kip, vis en zelfgemaakte cake bakken

Bekijk het volgende filmpje en je ziet dat gezonde gerechten perfect mogelijk zijn in een airfryer:

Reacties

kat december 6, 2019 bij 9:38 am

beste moet je dat roostertje dat erbij zit altijd gebruiken ? cuisinier de luxe xl ik wil liever mijn fritjes zonder rooster bakken met ietsje olie

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *