Skip to main content

Kippenpoten in de airfryer

Kippenvleugels airfryer

Het is zeker een goed idee om kippenpoten te bakken in de airfryer. Met de airfryer zorgt men dat de kippenpoten zinderend en knapperig worden. Door uw enthousiasme moet u de airfryer mand niet te vol doen. Bak de kippenpoten indien nodig in porties voor een optimale knapperigheid. Als uw kippenpoten klaar zijn kunt u ze gerust serveren met je favoriete dipsaus zoals Thaise zoete chilisaus, BBQ-saus,…Check onze airfryer koopgids voor de mogelijkheden en de reviews. Verder zijn er nog andere kookmethodes om kippenbouten overheerlijk mals te bereiden denk hierbij aan Kippenbouten in de slowcooker, op deze manier sudder je de kippenbouten op een laag vuurtje zodat ze overheerlijk gaar en mals worden. Bekijk het filmpje hieronder om goed te zien hoe je kippenpoten in de airfryer bakt.

Verse kippenpoten airfryer stappenplan

 1. Droog je kippenpoten.
 2. Kruid de kippenpoten met peper en zout.
 3. Leg je kippenpoten in de mand van de airfryer.
 4. Sluit de airfryer mand en kook de kippenpoten 25-30 minuten op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten, schud elke 5-7 minuten.
 5. Kook tot de kippenpoten de gewenste knapperigheid hebben en op zijn minst een temperatuur van 70 graden Celsius hebben.
 6. Zodra de kippenpoten gaar zijn, doe ze in een grote kom en breng op smaak met je favoriete saus aan.
 7. Leg dan de kippenpoten in de saus en plaats ze 2 minuten terug in de airfryer op 200 graden Celsius.
 8. Verwijder de kippenpoten en breng opnieuw uw favoriete saus aan.
 9. Smakelijk!Bevroren kippenpoten

 1. Leg de bevroren kippenpoten in de airfryer mand en begin met koken op 200 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, draai ze elke 5-7 minuten.
 2. Verwijder halverwege de bereiding de mand van de airfryer en laat de overtollige vloeistof weglopen. Zorg ervoor dat de mand boven een grote kom wordt geplaatst, zodat je niet overal kippensap lekt. Zodra alle vloeistof in de bodem van de mand is weggelopen, plaatst u de mand terug op de basis en begint u opnieuw met het luchtfrituren.
 3. Kook tot de kippenpoten de gewenste knapperigheid hebben en op zijn minst een temperatuur van 70 graden Celsius hebben.
Onze suggestie 500 Airfryer Recepten
 
Prijs
Domo DO513FR
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Princess 182050 XXLOpmerkingen

 • Geen olie nodig. De kippenpoten hebben genoeg vet in de schil om vanzelf lekker krokant te worden.
 • Zet de frituurmand niet te vol.
 • Als u een grotere heteluchtfriteuse gebruikt, kan het recept sneller koken, dus pas de kooktijd aan.
 • Als u in meerdere batches kookt, duurt het langer om de eerste batch te koken als de airfryer niet al is voorverwarmd.
 • Vergeet niet om een timer in te stellen om het voedsel te schudden / om te draaien / te gooien zoals aangegeven in het recept.

Moet ik mijn airfryer voorverwarmen?

Elke airfryer heeft instructies over het al dan niet voorverwarmen van de airfryer. Ons advies is om die instructies op te volgen. Als u echter niet voorverwarmt, zijn uw kippenpoten nog steeds prima.

Moet ik mijn kippenpoten met olie besproeien?

Niet noodzakelijk en zeker niet als het gepaneerd is. Kippenpoten produceren tijdens het koken hun eigen vet, waardoor de airfryer ze knapperig kan maken.

Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *