Skip to main content

Zalm airfryer

Zalm bereiden in de airfryer

Zalm bereiden in een airffryer resulteert in het meest malse, sappige en heerlijke stuk vis, en het is ook nog eens zo snel en gemakkelijk! Dit zalmrecept met weinig koolhydraten en weinig calorieën duurt 10 minuten en past juist als extra gerecht van een uw avondmaaltijd. De airfryer maakt de vis heerlijk bruin.

Resultaat is als zeevruchten van restaurantkwaliteit!

 1. Verwarm de airfryer voor op 200°C.
 2. Snijd de zalmfilets in gelijke maten of koop voorgesneden filets.
 3. Kruid elke filet met knoflook, paprikapoeder, zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie.
 4. Afhankelijk van de dikte van de zalm en de exacte heteluchtfriteuse die je hebt, kan de tijd variëren. Gemiddeld tijd van de zalm in de airfryer is binnen 7-9 minuten gaar.
 5. Open de mand en controleer de gewenste gaarheid met een vork. U kunt de zalm indien nodig nog 1 of 2 minuten terugbrengen.
 6. Je bent klaar om de zalmfilets te serveren op een bord.
 7. Smakelijk!

De paprikapoeder geeft de zalm echt een mooie bruine kleur als hij gaar is.

Zalm airfryer

Wat serveer je met gebakken zalm

Een frisse salade is een geweldige aanvulling op een stuk zalm gebakken in de airfryer.
Rijst en couscous zijn uitstekende bijgerechten bij zalm voor een vullende maaltijd.
Tenslotte kun je elke groente die je serveert met de zalm direct in de airfryer maken zoals sperziebonen.

Tips zalm airfryer

 • Zorg ervoor dat de zalmfilets een vergelijkbare dikte hebben. Dit zorgt ervoor dat ze allemaal gelijkmatig gaar worden. Afhankelijk van de grootte van de heteluchtfriteuse, moet u ze mogelijk in porties bakken. Dan kun je de dikkere eventueel samen koken.
 • Controleer de gewenste gaarheid met een vork. Als het om heteluchtfriteuses gaat, is de tijd die nodig is om de zalm te koken afhankelijk van de dikte van de zalmstukjes en het model van de heteluchtfriteuse dat u gebruikt. De beste manier om dit te controleren is met een vork om te zien of het gemakkelijk loslaat.
 • Verwarm je heteluchtfriteuse voor voordat je de gekruide zalm toevoegt. Dit versnelt de kooktijd en geeft de zalm een ​​knapperiger randje.
 • Maak uw mand niet te vol. Als je dat doet, loop je het risico dat de zalm niet krokant wordt, omdat het vocht van de zalmfilets die elkaar raken de hete lucht die snel rond de zalm circuleert, kan beïnvloeden.
 • Bak de zalm eventueel in twee porties aan de lucht.

Welke airfryer is het beste?

Er zijn verschillende beste airfryers op de markt. We hebben onze Airfryer TOP 10, daar kunt eens een kijkje nemen en airfryers vergelijken. De Princess en de Philips zijn de aanraders wegens grootte inhoud en een hoog vermogen. Maar uiteraard zijn er nog modellen met dezelfde kwaliteiten.

Airfryer Test 2020

Waarom zalm koken in een airfryer?

Het is zo gemakkelijk om te bereiden en opruimen is een koud kunstje. Dankzij de airfryer bespaart je tijd en kun je de rest van je maaltijd bereiden zonder je zorgen te maken over het omdraaien van de zalm of het spetteren van olie. Het is natuurlijk gezonder dan echt frituren van vis en de resultaten spreken echt voor zich!

Bewaring zalm

Heteluchtfriteuse zalm is een geweldige optie voor het bereiden van maaltijden, je kunt het gemakkelijk toevoegen aan salades en granen voor gemakkelijke en snelle lunches en diners. In een luchtdichte(vacuum) verpakking blijft het tot 3 dagen goed. Je kunt de stukjes gekookte zalm ook tot 3 maanden invriezen, gewoon een nacht in de koelkast ontdooien en dan opwarmen tot ze goed zijn opgewarmd.

Vries de stukjes zalm in een luchtdichte verpakking of vriezer tot 3 maanden in. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien voordat u het gebruikt.

Bezoek Vacuumtest.be voor meer informatie over vacumeren en de apparaten ervan!

vacuumtestComments

Winfred September 8, 2020 at 3:05 pm

Bedankt voor deze info, mijn vrouw en ik hebben heerlijke zalm gemaakt. We wisten niet eens dat dit mogelijk was. Bij deze dus voor herhaling vatbaar.

Reply

Got a question or an opinion for this article? Share it with us!

Your email address will not be published. Required fields are marked *