Skip to main content

Bakpapier in airfryer

Bakken en gerechten bereiden in de airfryer is een geweldige kookkunst. Maar na het bakken is het wel vervelend als er veel etensrestjes vasthaken in uw mand met gaatjes. En juist om deze reden wordt er bakpapier voor de airfryer gebruikt dat uw tijd verkort bij het onderhouden achteraf.

Het is een duurzamere optie dan aluminiumfolie.

Bakpapier met gaten stellen we u beter voor dan bakpapier zonder gaten. De reden is om de hete lucht te laten circuleren in uw eten voor een beter kookresultaat. Let op!!!: tot hoeveel graden je bakpapier kunt gebruiken, lees de verpakking eerst bij aankoop. Om de beste resultaten te krijgen, plaatst u het bakpapier in de mand van de airfryer terwijl u uw ingrediënten toevoegt. Dit voorkomt dat het papier tijdens het koken omhoog komt en in contact komt met het verwarmingselement (Brandgevaar!).

Achteraf kunt u het bakpapier gewoon in de GFT afval weggooien. Het is immers volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Dat wil zeggen dat het binnen de 6 weken voor 90% afgebroken kan worden in een een industriële composteringsinstallatie.

Nadelen bakpapier

  • Het resulteert in een verminderde kookprestatie van uw airfryer.
  • De luchtstroom wordt verstoord en krijg je geen goed kookresultaten.
  • Bakpapier zonder eten in de airfryer is niet aanbevolen, het gaat in de verwarming en kan gaan zelfs gaan branden.
  • Brandgevaar bij gebruik van bakpapier zonder voedsel
Bakpapier in airfryer
Domo DO513FR
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Magnani Health Fryer 10L
Princess 182050 XXL
Inventum GF400HL


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *