Skip to main content

Appeltaart Airfryer

Appeltaart Airfryer

Hoe bak je appeltaart in de airfryer?

Dus je wilt een appeltaart in de airfryer maken? Alles goed en wel maar hoe dan, en past een appeltaart wel in de airfryer? Als je een antwoord wilt op al deze vragen lees gerust verder op deze pagina het volledige recept appeltaart in de airfryer. Een appeltaart in de airfryer gaat min of meer de vorm van een caké hebben omdat een ronde appeltaart niet in de airfryer past. Je gebruikt dus een bakvorm om de appeltaart/ cake in te maken. Appeltaart is een heerlijk recept, en dankzij de airfryer heb je in 30 minuten tijd je appeltaart. Denk er ook aan om je bakvorm goed in te smeren met boter en gebruik altijd bakpapier hiervoor. Anders gaat je appeltaart aanbakken en dat willen we net voorkomen. Je kan het recept aanpassen als je een voorkeur hebt en er graag rozijnen bij doet, rode appels of groene appels is ook een keuze. Groene appels zijn iets zuurder en beter geschikt voor de appeltaart in de airfryer. Hieronder een filmpje in het Engels waarop je duidelijk kunt zien hoe je appeltaart in de airfryer maakt.

Ingrediënten:

  1. 125 gram boter
  2. 350 gram bloem
  3. 2 tl bakpoeder
  4. 4 appels
  5. 3 eieren
  6. 100 gram witte suiker
  7. 100 gram bastaardsuiker
  8. Een halve citroen
  9. 2 zakjes vanille suiker
  10. Puntje kaneel

Voorbereiding: 20 min

  1. Meng de bloem, boter, bastaardsuiker, bakpoeder, vanillesuiker, eieren, kaneel en zout samen tot het deeg. Je kan dit met een mixer of keukenmachine doen. Of met de hand met een klopper.
  2. Laat het deeg 1 uur rijzen in een kom met een handdoek bovenop.
  3. Meng de appelstukjes met de witte suiker, citroensap (zodat ze niet bruin worden). Dit gebruiken we voor de vulling van de appeltaart.
  4. Smeer je bakvorm in met boter.
  5. Neem nu de helft van je deeg en maak hier een lap van, leg deze daarna in de bakvorm en druk tegen de wanden.
  6. Leg hierin de appelvulling.
  7. Doe een snufje paneermeel bovenop de appelvulling.
  8. Maak nu een tweede lap van het deeg en leg deze bovenop de appelvulling zodat de bakvorm goed bedekt is tot aan de rand.

Bereiding: 30 min op op 160 °C.

  1. Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
  2. Leg de bakvorm met de appeltaart in de airfryer en verlaag de temperatuur naar 160 °C.
  3. Bak gedurende 30 min op 160 °C.
  4. Laat de appeltaart afkoelen in de bakvorm en bestrooi met poedersuiker voor de afwerking.
TIP: Smeer de bovenlaag van de appeltaart in met eigeel voor dat je hem gaat bakken in de airfryer voor een mooier bakresultaat.
Domo DO513FR
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Magnani Health Fryer 10L
Princess 182050 XXL
Inventum GF400HL

Het is ook mogelijk een cake te bakken in de airfryer.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *