Skip to main content

Drumsticks airfryer

Drumsticks airfryer

Drumsticks bereiden in de airfryer
Het is een prachtig idee om drumsticks te bakken in de airfryer. Met de airfryer zorgt men dat uw drumsticks zinderend en knapperig worden. Door uw enthousiasme moet u de airfryer mand niet te vol maken. Bak de drumsticks indien nodig in porties voor een optimale knapperigheid. Als uw drumsticks klaar zijn kunt u ze gerust serveren met je favoriete dipsaus zoals Thaise zoete chilisaus, BBQ-saus,… Check onze airfryer koopgids als je nog niet in het bezit bent van een airfryer. Hieronder een filmpje in het Engels waar je makkelijk op kunt zien hoe je drumsticks in de airfryer bakt.

Stappenplan Verse drumsticks airfryer

 1. Droog je drumsticks.
 2. Kruid de drumsticks met peper en zout.
 3. Leg je drumsticks in de mand van de airfryer.
 4. Sluit de airfryer mand en kook de drumsticks 25-30 minuten op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten, schud elke 5-7 minuten.
 5. Kook tot de drumsticks de gewenste knapperigheid hebben en op zijn minst een temperatuur van 70 graden Celsius hebben.
 6. Zodra de drumsticks gaar zijn, doe ze in een grote kom en breng op smaak met je favoriete saus aan.
 7. Leg dan de drumsticks in de saus en plaats ze 2 minuten terug in de airfryer op 200 graden Celsius.
 8. Verwijder de drumsticks en breng opnieuw uw favoriete saus aan.
 9. Smakelijk!Bevroren drumsticks

 1. Leg de bevroren drumsticks in de airfryer mand en begin met koken op 200 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, draai ze elke 5-7 minuten.
 2. Verwijder halverwege de bereiding de mand van de airfryer en laat de overtollige vloeistof weglopen. Zorg ervoor dat de mand boven een grote kom wordt geplaatst, zodat je niet overal kippensap lekt. Zodra alle vloeistof in de bodem van de mand is weggelopen, plaatst u de mand terug op de basis en begint u opnieuw met het luchtfrituren.
 3. Bak tot de drumsticks de gewenste knapperigheid hebben en op zijn minst een temperatuur van 70 graden Celsius hebben.
Kippenvleugels airfryer

Opmerkingen

 • Geen olie nodig. De drumsticks hebben genoeg vet in de schil om vanzelf lekker krokant te worden.
 • Zet de frituurmand niet te vol.
 • Als u een grotere heteluchtfriteuse gebruikt, kan het recept sneller bakken, dus pas de baktijd aan.
 • Als u in meerdere batches kookt, duurt het langer om de eerste batch te koken als de Airfryer niet al is voorverwarmd.
 • Vergeet niet om een timer in te stellen om het voedsel te schudden / om te draaien / te gooien zoals aangegeven in het recept.Onze suggestie 500 Airfryer Recepten
 
Prijs
Domo DO513FR
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Princess 182050 XXLMoet ik mijn airfryer voorverwarmen?

Elke airfryer heeft instructies over het al dan niet voorverwarmen van de airfryer. Ons advies is om die instructies op te volgen. Als u echter niet voorverwarmt, zijn uw drumsticks nog steeds prima. Lees het artikel Airfryer Voorverwarmen voor meer info hierover.

Moet ik mijn drumsticks met olie besproeien?

Niet noodzakelijk en zeker niet als het gepaneerd is. Drumsticks produceren tijdens het bakken hun eigen vet, waardoor de airfryer ze knapperig kan maken.

 

Kippenvleugels airfryer

Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *