Skip to main content

Drumsticks airfryer

Drumsticks airfryer

Drumsticks bereiden in de airfryer

Een goed idee om drumsticks te bakken in de airfryer. Met de airfryer zorgt men dat uw drumsticks zinderend en knapperig worden. Door uw enthousiasme moet u uw airfryer mand niet te vol maken. Bak de drumsticks indien nodig in porties voor een optimale knapperigheid.

Als uw drumsticks klaar zijn kunt u ze gerust serveren met je favoriete dipsaus zoals Thaise zoete chilisaus, BBQ-saus,… Check onze airfryertest.be voor de mogelijkheden en de reviews.

Verse drumsticks

 1. Droog je drumsticks.
 2. Kruid de drumsticks met peper en zout.
 3. Leg je drumsticks in de mand van de airfryer.
 4. Sluit de airfryer mand en kook de drumsticks 25-30 minuten op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten, schud elke 5-7 minuten.
 5. Kook tot de drumsticks de gewenste knapperigheid hebben en op zijn minst een temperatuur van 70 graden Celsius hebben.
 6. Zodra de drumsticks gaar zijn, doe ze in een grote kom en breng op smaak met je favoriete saus aan.
 7. Leg dan de drumsticks in de saus en plaats ze 2 minuten terug in de airfryer op 200 graden Celsius.
 8. Verwijder de drumsticks en breng opnieuw uw favouriete saus aan.
 9. Smakelijk!

Bevroren drumsticks

 1. Leg de bevroren drumsticks in de airfryer mand en begin met koken op 200 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, draai ze elke 5-7 minuten.
 2. Verwijder halverwege de bereiding de mand van de airfryer en laat de overtollige vloeistof weglopen. Zorg ervoor dat de mand boven een grote kom wordt geplaatst, zodat je niet overal kippensap lekt. Zodra alle vloeistof in de bodem van de mand is weggelopen, plaatst u de mand terug op de basis en begint u opnieuw met het luchtfrituren.
 3. Kook tot de drumsticks de gewenste knapperigheid hebben en op zijn minst een temperatuur van 70 graden Celsius hebben.
Kippenvleugels airfryer

Opmerkingen

 • Geen olie nodig. De drumsticks hebben genoeg vet in de schil om vanzelf lekker krokant te worden.
 • Zet de frituurmand niet te vol.
 • Als u een grotere heteluchtfriteuse gebruikt, kan het recept sneller koken, dus pas de kooktijd aan.
 • Als u in meerdere batches kookt, duurt het langer om de eerste batch te koken als de Air Fryer niet al is voorverwarmd.
 • Vergeet niet om een timer in te stellen om het voedsel te schudden / om te draaien / te gooien zoals aangegeven in het recept.

Moet ik mijn airfryer voorverwarmen?

Elke airfryer heeft instructies over het al dan niet voorverwarmen van de airfryer. Ons advies is om die instructies op te volgen. Als u echter niet voorverwarmt, zijn uw drumsticks nog steeds prima.

Moet ik mijn drumsticks met olie besproeien?

Niet noodzakkelijk en zeker niet als het gepaneerd is. Drumsticks produceren tijdens het koken hun eigen vet, waardoor de airfryer ze knapperig kan maken.

 

Kippenvleugels airfryer

Als je graag nog meer info wilt weten over airfryers kijk dan eens naar onze Homepagina. Hier zul je buiten drumsticks airfryer ook vele andere verschillende airfryers vinden. Wij hebben een top 10 geselecteerd zodat jij de beste airfryer uit kunt kiezen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *