Skip to main content

Zoete aardappel airfryer

Zoete aardappel in de airfryer

Zoete aardappels zijn gezond en lekker. Met de airfryer kunt u zoete aardappelen bakken zonder olie! Dat maakt het nog gezonder. Ze kunnen bij elk gerecht gegeten worden en vooral bij pikante gerechten.

 1. Verwarm je airfryer voor op 190 graden Celsius.
 2. Snijd je zoete aardappel in reepjes. Liefst gelijkmatige vormen.
 3. Doe de aardappelreepjes in een mengkom, samen met de olie, zout, peper en paprikapoeder, en meng ze om.
 4. Breng het bakmengsel over naar de airfryer en kook tot ze zacht en krokant zijn.(175 graden Celsius en ongeveer 20 minuten).
 5. Schud de mand een paar keer om de reepjes te verplaatsen en draai ze om met een keukentang.
 6. Controleer indien nodig langer of korter en houd de aardappelen in de gaten om te voorkomen dat ze aanbranden.
 7. Proef de smaak en voeg indien nodig meer zout toe.
 8. Serveren en laat het smaken!
Zoete aardappel airfryer

Tips aardappel airfryer

 • Zet de mand niet te vol.
 • Als je echter meer wilt maken, moet je deze in porties koken. Als alles gaar is, kun je alles net voor het serveren nog een minuutje in het mandje van de airfryer gooien om opnieuw op te warmen.
 • Kies de gewenste bakmaat en snijd alles dicht bij dezelfde maat. Als u afwijkt van dit stappenplan, moet u wellicht de kooktijd aanpassen. Zo hoeven magerere reepjes minder tijd te koken, dikkere reepjes hebben meer tijd nodig.

Zoete aardappel airfryer

Opmerking Zoete aardappel

Afhankelijk van de grootte van uw zoete aardappels en de grootte van uw heteluchtfriteuse, moeten uw kooktijd en temperatuur mogelijk worden aangepast. Mini-aardappels zullen bijvoorbeeld minder tijd nodig hebben om op 175 graden Celsius te koken dan een grotere zoete aardappels die het grootste deel van de mand in beslag neemt.


Als je graag nog meer info wilt weten over airfryers kijk dan eens naar onze Homepagina. Hier zul je buiten zoete aardappel airfryer ook vele andere verschillende airfryers vinden. Wij hebben een top 10 geselecteerd zodat jij de beste airfryer uit kunt kiezen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *