Skip to main content

Zoete aardappel airfryer

Zoete aardappel in de airfryer

Zoete aardappels zijn gezond en lekker. Met de airfryer kunt u zoete aardappelen bakken zonder olie! Dat maakt het nog gezonder. Ze kunnen bij elk gerecht gegeten worden en vooral bij pikante gerechten.

  1. Verwarm je airfryer voor op 190 graden Celsius.
  2. Snijd je zoete aardappel in reepjes. Liefst gelijkmatige vormen.
  3. Doe de aardappelreepjes in een mengkom, samen met de olie, zout, peper en paprikapoeder, en meng ze om.
  4. Breng het bakmengsel over naar de airfryer en kook tot ze zacht en krokant zijn (ongeveer 20 minuten).
  5. Schud de mand een paar keer om de reepjes te verplaatsen en draai ze om met een keukentang.
  6. Controleer indien nodig langer of korter en houd de aardappelen in de gaten om te voorkomen dat ze aanbranden.
  7. Proef de smaak en voeg indien nodig meer zout toe.
  8. Serveren en laat het smaken!
Zoete aardappel airfryer

Tips zoete aardappel airfryer

  • Zet de mand niet te vol.
  • Als je echter meer wilt maken, moet je deze in porties koken. Als alles gaar is, kun je alles net voor het serveren nog een minuutje in het mandje van de airfryer gooien om opnieuw op te warmen.
  • Kies de gewenste bakmaat en snijd alles dicht bij dezelfde maat. Als u afwijkt van dit stappenplan, moet u wellicht de kooktijd aanpassen. Zo hoeven magerere reepjes minder tijd te koken, dikkere reepjes hebben meer tijd nodig.
Zoete aardappel airfryer


No Comments found


Got a question or an opinion for this article? Share it with us!

Your email address will not be published. Required fields are marked *