Zoete aardappel airfryer
Overzicht
Zoete aardappel in de airfryer
Zoete aardappelen zijn gezond en lekker. Met de airfryer kunt u zoete aardappelen bakken zonder olie! Dat maakt het nog gezonder. Ze kunnen bij elk gerecht gegeten worden en vooral bij pikante gerechten.
Stappenplan zoete aardappel airfryer
- Verwarm je airfryer voor op 190 graden Celsius.
- Snijd je zoete aardappel in reepjes. Liefst gelijkmatige vormen.
- Doe de aardappelreepjes in een mengkom, samen met de olie, zout, peper en paprikapoeder, en meng ze om.
- Breng het bakmengsel over naar de airfryer en kook tot ze zacht en krokant zijn.(175 graden Celsius en ongeveer 20 minuten).
- Schud de mand een paar keer om de reepjes te verplaatsen en draai ze om met een keukentang.
- Controleer indien nodig langer of korter en houd de aardappelen in de gaten om te voorkomen dat ze aanbranden.
- Proef de smaak en voeg indien nodig meer zout toe.
- Serveren en laat het smaken!
Tips aardappel airfryer
- Zet de mand niet te vol.
- Als je echter meer wilt maken, moet je deze in porties koken. Als alles gaar is, kun je alles net voor het serveren nog een minuutje in het mandje van de airfryer gooien om opnieuw op te warmen.
- Kies de gewenste bakmaat en snijd alles dicht bij dezelfde maat. Als u afwijkt van dit stappenplan, moet u wellicht de kooktijd aanpassen. Zo hoeven magerdere reepjes minder tijd te koken, dikkere reepjes hebben meer tijd nodig.
Opmerking Zoete aardappel
Afhankelijk van de grootte van uw zoete aardappelen en de grootte van uw heteluchtfriteuse, moeten uw kooktijd en temperatuur mogelijk worden aangepast. Mini-aardappelen zullen bijvoorbeeld minder tijd nodig hebben om op 175 graden Celsius te koken dan een grotere zoete aardappelen die het grootste deel van de mand in beslag neemt.
Als je nog geen airfryer hebt of meer info wilt bekijk dan zeker onze welke aifryer kopen homepagina.
Geen reacties gevonden