Spareribs Airfryer
Overzicht
Gemarineerde spareribs in de airfryer
Als je ribbetje of spareribs wilt maken in de airfryer lees dan zeker verder. Op deze pagina het recept spareribs airfryer. Spareribs zijn heerlijk zacht vanbinnen maar krokant aan de buitenkant meestal met een marinade ingesmeerd. Spareribs in de airfryer zijn redelijk snel klaar dus de resultaten gaan niet zo goed zijn als spareribs in de slowcooker of spareribs sous-vide, waarin die laatst genoemde methodes het vlees letterlijk van het botje valt.
Niettemin blijven de gemarineerde ribs lekker in de airfryer. Meestal zijn de spareribs te groot in zijn geheel dus je kunt hem in stukken snijden in het vlees gedeelte tussen de ribbetjes in. Je kan kiezen om de spareribs kant en klaar uit te halen bij de slager of in de supermarkt, maar je kan natuurlijk zelf de spareribs marineren met een kruidmix. Op deze pagina vind je het stappenplan hoe we spareribs heerlijk bakken in de airfryer.
Ingrediënten:
- Varkensribbetjes
- Knoflookpoeder
- Paprikapoeder
- Gemalen komijn
- Zout en zwarte peper
- Ketchup
- Bruine suiker
- Appelcider azijn
- Olijfolie
Voorbereiding: 2 – 3 uur
- Verwijder het zilvervlies van de achterkant van de ribben.
- Snij de varkensribbetjes zodat ze in het airfryer mandje passen.
- Maak de barbecue marinade zelf door de olijfolie, appelcider azijn samen met alle kruiden in een kommetje te mengen.
- Smeer de ribbetjes aan beide kanten goed in met de zelfgemaakte barbecue marinade.
- Leg de spareribs voor een paar uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
- Voordat je ze in de airfryer steekt laat je ze eerst op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de airfryer voor op 180-200 °C
Bereiding: 10 minuten op 180°C
- Leg de spareribs met de vleeskant naar onder en bak 10 minuten op 180°C.
- Draai ze na 5 minuten om zodat ze aan beide kanten goed gaar worden.
- Zorg er zeker voor dat je het airfryer mandje niet beschadigd met je keukentang als deze van metaal is.
- Kijk zelf als je vindt dat de spareribs nog iets langer mogen bakken kun je de ribs nog 2 tot 3 minuten laten doorbakken.
Extra tips
- Leg de ribbetjes niet over elkaar in de airfryer.
- Verwarm de airfryer altijd voor.
- Je kan de temperatuur verhogen de laatste 5 min voor een knapperiger resultaat.
- Gebruik bakspray- boterspray om de ribs extra krokant te maken.
- Houd de airfryer goed in het oog de laatste paar minuten je wilt zeker zijn dat de ribs niet verbranden.
- Verwijder het zilvervlies voor een betere smaak en malsere ribben.
- Leg de spareribs altijd met de vleeskant naar beneden in de airfryermand.
- Draai de spareribs om als de helft van de kooktijd is verstreken, meestal na 5 minuten.
Reacties
R Hut februari 26, 2023 bij 9:31 pm
Nou, ik kon ze zo in de vuilbak kieperen: alles verbrandt en gortdroog. Dankjewel voor je tip, maar dus niet!!
Airfryertest februari 27, 2023 bij 12:49 pm
Hoi, onze excuses voor de foutieve informatie, we gaan het nu correct aanpassen. De juiste tijd is 10 min op 180 °C.