Skip to main content

Appelflappen Airfryer

appelflappen airfryer

Goudbruine appelflappen in de airfryer

Appelflappen bakken in de airfryer ging nog nooit zo gemakkelijk en snel! Bladerdeeg en de heteluchtoven zijn een goede combinatie je appelflappen zijn in 10 minuten klaar. Appelflappen in de airfryer zijn krokant en heerlijk als je ze nog nog warm eet na de bereiding. Je kan ze natuurlijk ook laten afkoelen als je dat liever hebt. Op deze pagina het recept appelflappen in de airfryer. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Verwarm de airfryer voor op 190 °C, schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snij daarna de appels in kleine blokjes. Voeg hierna de suiker en kaneel toe en meng dit goed door de appelblokjes.
Neem de plakjes bladerdeeg en let ze met de bebloemde kant naar onder. Leg in het midden de appelvulling. Smeer de randen in met eigeel en vouw de bladerdeeg lappen dicht zodat je een echte appelflap krijgt. Smeer daarna de bovenkant van de appelflap ook met eigeel in voor een mooie kleur en extra smaak. Strooi hier nu een beetje suiker bovenop. Deze blijft nu makkelijk plakken op het eigeel.

Tijd om de appelflappen in de airfryer te bakken. Het gaat echt snel 10 minuten op 190 °C. Als je klaar bent hiermee laat je de appelflappen even afkoelen. Je kan ze daarna warm opeten of koelen en de volgende dag opeten. Bekijk ook het recept appeltaart bakken met een airfryer.

Ingrediënten:

 • 8 bladerdeeg plakjes 12 x 12 cm
 • 3 appels
 • 25 gram suiker
 • 1 ei
 • Snufje kaneel

Voorbereiding: 10 min

 1. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis.
 2. Snij de appels in kleine blokjes.
 3. Voeg de suiker en kaneel en meng ze goed door de appels.
 4. Let de plakjes bladerdeeg met de bloemkant naar onder en leg in het midden de appelvulling.
 5. Smeer de randen van de bladerdeeg plakjes in met eigeel.
 6. Vouw het bladerdeeg dicht zodat je een mooie appelflap hebt. Smeer daarna de bovenkant van de appelflap in met eigeel en bestrooi met een beetje suiker.Bereiding: 10 minuten op 190 °C

 1. Bak de appelflap nu 10 minuten lang op 190 °C.
 2. Vermijd opstapeling.
 3. Als je mandje te klein is wacht je tot de volgende beurt.
 4. Na het bakken laat je de appelflappen even afkoelen en eet je ze warm op.
TIP: Gebruik bakpapier indien mogelijk, en probeer de appelflappen nooit op elkaar te leggen. Als ze er niet allemaal in passen bak je de overige appelflappen na het bakproces van 10 minuten.
Onze suggestie 500 Airfryer Recepten
 
Prijs
Domo DO513FR
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Princess 182050 XXL

Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *